ИКТ курсове

 

 
Рейтинг: 2.00
(50)
Представяне
Връзки
Мнения и опит
Презентации 01-ОУ"Иван Вазов"-Г.Оряховица
Презентации 02-ПГЕЕ"М.В.Ломоносов"-Г.Оряховица
Презентации 03-ПГЕЕ"М.В.Ломоносов"-Г.Оряховица
Презентации 04-СОУ"Г.С.Раковски"-В.Търново
Презентации 05- ПГпо моден дизайн - В.Търново
Публикации
Аплодисменти!Публикации / Как да инсталираме Windows без драйвери

Как да инсталираме Windows без драйвери
31.03.06 15:56
Понякога става така че трябва да преинсталираме Windows, без да имаме нужните драйвери под ръка. Или сме изгубили дисковете, или забравили или дали на заем, а ако са били на дискети сме ги форматирали или презаписали.

В този случай е добре да се използва метод, който се състои в това че се използва вече инсталиран Windows в качеството на источник на драйвери.И така преминаваме към метода за преинсталация на Windows, без драйвери:- заредете windows системата в стария и вид

- преименувайте папка Program Files на Progs

- преименувайте папка Windows на Win

- натиснете Ctrl+Alt+Delete за рестарт на систамата(вашият Windows вече не съществува и обичайния shut down няма да се състои)След това почнете с инсталацията на новата системата от CD или друг източник.

Когато инсталатора каже че е намерил в папката Win съществуваща инсталация му задайте друга папка примерно C:Windows.

За всеки драйвер за устройство, който ви се поиска като източник избирайте следните директории:- WinInf или Win.oldInfOther - за inf-файлове

- WinSystem - за обикновенни драйвери (*.drv, *.vxd, *.dll)

- WinSystem32Drivers - за WDM-драйвери (*.sys, *.dls)

- WinHelp - за хелп файлове (*.hlp, *.cnt, *.chm, *.chw)

- WinSystemColors - за цветови профили на монитора и принтераИзпробвайте всяка една от тези директории.

В случай че новата инсталация на Windows се окаже неудачна или възникнат други проблеми, можете да се върнете към старата система:

преименувайте отново инсталираната система примерно, на Win2 и Prog2, натиснете два пъти Ctrl+Alt+Delete, рестартирайте, и в command prompt преименувайте Win обратно на Windows. Отново рестартирайте, и вече в режим Win32 преименувайте Progs в Program Files.Ако преинсталацията приключи успешно, необходимостта от старата система отпада. В такъв случай можете без притеснения да я изтриете. Драйверите които са инсталирани в новата систама, просто се клонират и нямат никакво отношение към своя първоизточник.

В случай че искате да си спестите място, можете да изтриете от старата инсталация Program Files, като запазите от директория Windows само папките System, System32, Inf и Help. В този случай обече възврата към предишната система ще е невъзможен.Създаването на такава нова система при следващата преинсталация, може да послужи като източник на драйвери като така се образува процес на циркулиране на обработвания Windows. Единствените следи от целия трик с преинсталацията се записват в HKEY_CURRENT_USERInstallLocationsMRU. Ако това ви смущава можете направо да ги изтриете с regedit.Забележка:

"Старата" и "новата" система могат и да не съвпадат. Например, старата може да бъде 95, а новата 98, и обратно. Windows Millennium също може да бъде преинсталиран по подобен начин, тук единствено различните версии на DOS (7.x за предишните версии и 8.0 за ME) могат да създат проблеми.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1544